T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / AKŞEHİR - Adsız Sedat Sezgin Ortaokulu

Sedat Sezgin Kimdir?

 

 

 

                                          Sedat Sezgin

Sedat Sezgin Bey, 1939 yılında Eskişehir ' de doğdu. Babası Süleyman Sezgin Akşehir 'in Doğrugöz Kasabası, annesi Ruziye Hanım da Adsız Kasabası ailelerindendir.

 

1928 yılında Akşehir ' den ayrılıp Eskişehir ' e yerleşen Süleyman Sezgin Bey 1938 yılında Ruziye Hanım ile evlenmiştir.

 

İlk ve orta öğrenimini Eskişehir ' de tamamlayan Sedat Sezgin, üniversite öğrenimini de İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünü kazanarak devam etmiştir. Bu okuldan 1960 yılında mezun olan Sedat Sezgin Bey Harita Kadastro Mühendisi olarak göreve başlamıştır.

 

1963 yılında evlendiği Sevim Hanım ile mutlu bir aile tablosu oluşturan Sedat Sezgin Bey 'in dört tane kız çocuğu olmuştur. Kızları Semra, Anestezi Doktoru; Serpil, Banka İdarecisi; Suzan, Eczacı; Selvinaz ise Öğretim görevlisidir.

 

1963 - 1964 yılları arasında Konya Karayolları Bölge Müdürlüğünde Etüd Arazi Mühendisi olarak çalışan Sedat Sezgin Bey, 1964 yılında Eskişehir Devlet Su İşleri Eskişehir Bölge Müdürlüğüne tayin olmuştur. Baş Mühendis olarak görev yaptığı Eskişehir Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden sonra Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürü olarak görevine devam etmiştir. Sedat Sezgin Bey, bölgedeki baraj ve sulama projelerinde ve kamulaştırma işlerinde de görev almış, 1998 yılında emekli olmuştur.

 

Akşehir İlçesi, Adsız Kasabası, Çamlıbel Mahallesi Meşe Sokakta bulunan 8 dönümlük arazisini okul yapılması şartı ile devlete bağışlamıştır. 2012 yılında yapımı tamamlanan okul ; Adsız Sedat Sezgin Ortaokulu olarak eğitim - öğretim hizmeti vermeye başlamıştır.

 

 

"Eğitimin geleceğe bırakılan en büyük miras olduğu" görüşünü benimseyen, Sedat Sezgin Bey'e eğitime yapmış olduğu katkılarından dolayı şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.

 

27-02-2019

AHENK : Sedat Sezgin beyefendinin babası Süleyman Suat Sezgin tarafından 1931 yılında icat edilerek Atatürk ' ün emri ile İktisat Vekaleti tarafından 10 yıllık berat verilen telli enstrüman  müzik aletidir.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2019 - Güncelleme: 19.03.2020 10:51 - Görüntülenme: 718
  Beğen | 2  kişi beğendi